بلاگ, مودم

تفاوت مودم و روتر چیست ؟

تفاوت مودم و روتر چیست

 تفاوت مودم و روتر چیست ؟ ، با این که برخی اوقات در زمان صحبت کردن در مورد سخت‌افزار اینترنت خانگی از واژه‌های مودم و روتر به جای هم استفاده می‌کنیم، اما این دو دستگاه یک چیز نیستند. در واقع وظایف آن‌ها تفاوت زیادی دارند. اینک سؤال این است که مودم و روتر چه هستند و فرق مودم و روتر چیست؟ در ادامه هر آنچه لازم است در مورد این دو دستگاه بدانید را به شما همراهان همیشگی مجموعه ارتباطات شبکه ثامن توضیح می‌دهیم.

 

مودم چیست؟

تفاوت مودم و روتر چیست ؟

مودم دستگاهی است که سیگنال‌های ورودی و خروجی را بین یک ISP و خانه یا محل کار کاربر تبدیل می‌کند. وظیفه مودم شامل تبدیل این سیگنال‌ها به قالب‌های سازگار است تا داده‌ها بتوانند انتقال یافته و اتصال به اینترنت ایجاد شود.

شرکت ISP داده‌ها را با سیگنال‌های مختلفی از قبیل رادیو، الکتریکی، ماهواره، فیبر نوری و غیره ارسال می‌کند، در حالی که رایانه‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی معمولاً از سیگنال‌های دیجیتال استفاده می‌کنند. این بدان معنی است که مودم باید این سیگنال‌ها را ترجمه و تبدیل کند. بدین ترتیب این دو نقطه انتهایی می‌توانند با هم ارتباط برقرار سازند.

فرایند تبدیل شامل «مدولاسیون» (modulation) و «دمودلاسیون» (demodulation) سیگنال‌ها است. از این رو نام این دستگاه ترکیبی از حروف ابتدایی این دو کلمه یعنی MOdulator-DEModulator است. نوع مودم مورد نیاز به نوع اتصال اینترنت بستگی دارد. برای نمونه در مورد اینترنت کابلی باید از یک مودم کابلی استفاده کرد. همچنین در مورد اینترنت LTE یک مودم LTE و در مورد اینترنت DSL به یک مودم مخصوص DSL نیاز داریم.

با این حال، صرف نظر از نوع مودم هدف اصلی همچنان یکسان است. بدون وجود یک مودم رایانه یا تلفن شما نمی‌تواند داده‌های مورد نیاز برای اتصال به اینترنت را ارسال یا دریافت کند. لازم به ذکر است که یک مودم مستقل در هر زمان تنها یک دستگاه را می‌تواند به اینترنت وصل کند. از این رو باید از دستگاه دیگری به نام روتر استفاده کنیم.

روتر چیست؟

تفاوت مودم و روتر چیست ؟

روتر یک شبکه محلی برای دستگاه‌ها ایجاد می‌کند و به این دستگاه‌ها امکان می‌دهد که داده‌ها را به مودم و همدیگر ارسال کنند. در صورتی که قصد دارید تنها یک دستگاه را به اینترنت وصل کنید، از نظر فنی به روتر نیاز ندارید. با این حال اغلب خانه‌ها امروزه چندین دستگاه مختلف مانند گوشی هوشمند، تبلت و رایانه دارند که از اینترنت استفاده می‌کند.

برای این که این دستگاه‌ها به صورت پیوسته داده‌ها را در شبکه محلی جابجا کنند به یک روتر نیاز داریم. روتر داده‌ها و ترافیک را بین دستگاه‌ها انتقال می‌دهد. روتر این کار را با انتساب آدرس‌های IP محلی به هر دستگاه انجام می‌دهد. به این ترتیب داده‌ها هر کدام به مقصد مشخصی ارسال می‌شود. اگر چنین نباشد، داده‌های یکسان ممکن است به همه دستگاه‌های روی شبکه ارسال شوند.

روترهای مدرن شامل یک سوئیچ و هاب داخلی هم هستند که پورت‌های مورد نیاز برای هر دستگاه را جهت اتصال بی‌وقفه به وب فراهم می‌سازد. هاب‌ها و سوئیچ‌ها نیز به صورت دستگاه‌های مستقلی ارائه شده‌اند، اما این حالت بیشتر در محل کار پیش می‌آید که دستگاه‌های بسیار بیشتری می‌خواهند به شبکه اتصال یابند.

روترها از نظر فنی در صورتی که بخواهید صرفاً فایل‌ها را بین دستگاه‌های لوکال انتقال دهید، می‌توانند بدون اتصال به اینترنت نیز کار بکنند. این بدان معنی است که می‌توان از یک روتر بدون وجود یک مودم برای اشتراک فایل‌ها از یک رایانه به یک پرینتر یا ارسال فایل‌ها بین دو رایانه روی یک شبکه محلی یکسان بهره گرفت. با این حال، روتر باید به مودم وصل باشد تا بتواند دسترسی اینترنت ارائه کند.

فرق مودم و روتر چیست؟

تفاوت مودم و روتر چیست ؟

در پاسخ به این سئوال که فرق مودم و روتر در چیست باید بگوئیم، تفاوت اساسی مودم و روتر در نقشی است که هنگام اتصال به اینترنت ایفا می‌کنند. با این که مودم پلی بین خانه و اینترنت محسوب می‌شود، روتر مسئول ایجاد شبکه محلی درون خانه است . روتر را می‌توان به صورت یک نگهبان ترافیک تصور کرد و روتر به وسایل نقلیه (دستگاه‌ها) امکان می‌دهد که به پل (مودم) دسترسی پیدا کنند و به اینترنت برسند . روتر مطمئن می‌شود که هر دستگاه در خط مخصوص خود قرار دارد و اتصال دستگاه‌های دیگر را قطع نمی‌کند و یا داده‌های آن‌ها را نمی‌خواند.

تفاوت دیگری که بین مودم و روتر وجود دارد، این است که مودم یک آدرس IP عمومی منفرد دارد، اما روتر آدرس‌های IP محلی مختلفی برای ارتباط درون شبکه عرضه می‌کند. این حالت در زمانی که هر دستگاه می‌خواهد به اینترنت وصل شود باید وجود داشته باشد. در هر حالت یک مودم برای اتصال به اینترنت ضروری است. به همین جهت است که مودم‌های کوچکی داخل دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند جاسازی می‌شوند تا اتصال اینترنتی عرضه شده از سوی ارائه‌دهنده سرویس موبایل را ترجمه کنند.

مودم بدون وجود روتر ، همچنان می‌تواند به اینترنت وصل شود، اما حالت عکس آن صدق نمی‌کند. به علاوه مودم صرفاً برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شود، در حالی که روتر می‌تواند از نظر فنی بدون اینترنت نیز استفاده شود و به‌منظور ایجاد یک شبکه خانگی بین دستگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *